EEC / IN GREEN: picnic with Food Think Tank (PL)
   

14 May 2016 / 12.30 PM
on the square in front of WRO Art Center

EEC / IN GREEN: picnic with Food Think Tank (PL)
   

14 May 2016 / 12.30 PM
on the square in front of WRO Art Center

Info

“In green” is the motto of the picnic prepared by the Food Think Tank collective. The menu contains only vegetarian and vegan dishes.

(PL) Restauracje / Kucharze / Potrawy

(PL)

  • BezOporów – Michał Duda i Paulina Kmiecik – wegetariański bulion z chrupiącymi
    warzywami, mus rabarbarowo-miętowy z kruszonką tymiankową
  • Mlekiem i Miodem – Tomasz Smuk – koktajl z ogórka zielonego, pietruszki i
    limonki z pianką z buraka
  • Sztrass Burger – Łukasz Jancewicz – mini burgery z rabarbarem w miodzie i
    czerwonym winie, pesto miętowo-bazyliowe z chilli, szpinakiem, truskawką, serem
    feta i rzodkiewką w maślanej bułce
  • Warsztat Food & Garden – Maksymilian Krupa i Igor Derbot – pampuch z kotletem
    jajecznym, sosem z sałaty masłowej i czosnku niedźwiedziego
  • Alyki – Paweł Błaszczyk i Paweł Małkowski – placek z batatów, galaretka z
    siemienia lnianego i orzechów nerkowca, emulsja z koziego sera, puree z
    marchewki, fasolki szparagowej i zielonej rzepy, sianko rabarbarowe
  • Szajnochy 11 – Michał Werda – tacos kukurydziany z humusem z chilli i majonez
    ziołowy
  • Koi Sushi Bar – Domin Kaletta – vege rolki ze świeżych warzyw
  • Pod Papugami – Mariola Mończak, Marek Sowa, Michał Wróbel, Katarzyna Kwiecień
    i Daniel Molendo – paczuszka z ciasta filo z cieciorką, szpinakiem, cytryną,
    podana na sałatce ze świeżych ogórków z miętą, kolendrą i chilli
  • Studio Kulinarne Browar Mieszczański – Joanna Aniszczyk i Piotr Kucharski –
    wiosenny chłodnik z prażonym słonecznikiem, jajkiem i szparagami oraz odwrócone
    ciasto rabarbarowe
  • The Monopol Hotel / Acquario – Justyna Słupska Kartaczowska i Valerii
    Khaichevskyi – panna cotta marchewkowa z malinami
  • Dobra Karma – Przemysław Rzosiński i Helena Sołowczuk – babeczki rabarbarowe
    z kremem tymiankowym, spring rollsy z chilli, kiełkami, pasta z orzeszków i
    szczypioru, tarta z rabarbarem i miętowa beza
  • Gi Gi Cafe – Joanna Solecka i Justyna Szafrańska – ciasto ucierane z
    rabarbarem i malinami oraz kisz z buraka i koziego sera, z micro botwinką
  • Kres – Oksana Yuryk i Iryna Tandur – woreczki naleśnikowe z parmezanem,
    migdałami i sosem rabarbarowym
  • Krasnolód – Bartek Deryło i Bartek Rychlik – lody wegetariańskie na oleju z
    prażonych pestek dyni, z dodatkiem awokado i przełożone kolorowym pieprzem/
    sorbet wegański na bazie selera naciowego, jabłka i ogórka przełożony variegato
    z rabarbaru
  • Michał Lepich – mini tarty rabarbarowe, cytrynowo-bazyliowe, szparagowe
  • Barbara – Małgorzata Miszczuk i Tomasz Biliczak – chłodnik z zielonych warzyw
    i ciasto rabarbarowe
  • Szklarnia – Aleksandra Sielska i Łukasz Łuniewicz – lemoniada rabarbarowa i
    bazyliowo-pietruszkowa
  • Stary Klasztor – Dawid Domaradzki – pierożki z rabarbarem i musem miętowym
    oraz pierożki z rzodkiewką, szczypiorkiem, twarogiem i pyrą
  • Browar Stu Mostów – Tomasz Stelmasiński – chłodnik ze szczawiu z zepsuta
    śmietaną i czosnkiem niedźwiedzim